Slovinci nestačili na Dánov

08.05.2013 Celý región

Štokholm 7. mája (TASR) - V úvodnom utorkovom zápase štokholmskej A-skupiny na hokejových MS sa z víťazstva 3:2 po predĺžení nad Slovinskom tešili Dáni a do tabuľky si pripísali prvé dva body. Ich súper taktiež zažehnal nulu na konte, za remízu v riadnom hracom čase mu patrí bod. Zastúpenie v stretnutí malo aj Slovensko zásluhou hlavného rozhodcu Vladimíra Balušku.

A-skupina:

Slovinsko - Dánsko 2:3 pp (1:0, 1:1, 0:1 - 0:1)

Góly: 7. Tičar (Gregorc, Robar), 35. Tičar (Robar, Gregorc) - 24. K. Staal (Lauridsen, Madsen), 46. Madsen (K. Staal, J. Jensen B), 62. Green (Larsen).
Rozhodcovia: BALUŠKA (SR), Olenin (Rus.) - Dehaen (Fr.), Šeljanin (Rus.),
vylúčení: 2:2 na 2 min,
presilovky: 1:1,
oslabenia: 0:0.

Slovinsko: Kristan – Gregorc, Robar, Pretnar, Kranjc, Pavlin, Kovačevič, Tavželj – Jeglič, Tičar, Sabolič – D. Rodman, M. Rodman, Urbas – Razingar, G. Kopitar, Pajič – Mušič, Pance, Goličič - Bašič

Dánsko: S. Nielsen - Larsen, Lassen, O. Lauridsen, J. Jensen B, M. Lauridsen, Mads Bödker, R. Nielsen - Hardt, Green, Starkov - Mikkel Bödker, Jakobsen, Christensen - Storm, J. Jensen, Poulsen - Björkstrand, Madsen, K. Staal

Priebeh zápasu

Slovinci sa v 7. minúte ujali vedenia zásluhou gólu Tičara a vo zvyšku úvodnej tretiny si spoľahlivo plnili defenzívne úlohy, čím súpera nepustili do takmer žiadnych vyložených šancí. V druhej časti sa už Dánom podarilo vyrovnať, keď sa obrancovia súpera nedokázali včas vrátiť a Staal mal dostatok priestoru na presné zakončenie. V 35. minúte opäť zariadil vedenie Slovinska aktívny Tičar, ktorý usmernil puk medzi betóny gólmana S. Nielsena. V nie veľmi príťažlivom dueli ukázali hráči oboch tímov viac bojovnosti ako herného umenia. Slovinci dobre bránili náskok, ale v 46. minúte už bol ich brankár Kristan prikrátky na gólovú dorážku Madsena. Oba tímy sa snažili strhnúť víťazstvo za tri body na svoju stranu, no napokon zápas dospel do predĺženia. V ňom v 62. minúte Green zachytil chybnú rozohrávku, natlačil sa pred bránku a prekonal Kristana.
 

Vyberte región